In Beukeloord is iedereen van harte welkom.
Deze Envida-locatie ligt in het centrum van Meerssen en op loopafstand van het mooie Proosdij-Park en de Basiliek. Trein- en busstation liggen op enkele minuten loopafstand, waardoor deze locatie ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar is.
Het in het voorjaar van 2015 vernieuwde woonzorgcomplex in Meerssen is één groot thuis voor 26 bewoners met een lichamelijke beperking en 25 bewoners met een dementieel beeld, zoals Alzheimer. Later in 2015 komen daar nog 32 aanleunwoningen bij.
Op dit moment werkt Beukeloord hard aan een werkwijze met moderne professionele zorg. Steeds vaker wordt de zorgverlening ondersteund met geavanceerde apparatuur. Ook Beukeloord gebruikt straks nieuwe technieken ter bevordering van de veiligheid, zelfregie en privacy van de bewoners.
Met het groeiende aantal ouderen neemt ook de vraag naar wonen, welzijn en zorg toe. Veel ouderen vinden het belangrijk om in hun vertrouwde omgeving te blijven. Daarom vestigt Envida kleinschalige woonzorgvoorzieningen in Zuid-Limburg. Met aandacht voor een lokale en huiselijke sfeer. Dat geldt ook voor verpleeghuis Beukeloord; daar vinden bewoners de zorg die zij nodig hebben, in hun vertrouwde omgeving.
Elke bewoner heeft er een eigen kamer met badkamer, privékluisje en pantry. Voor de bewoners met een dementieel beeld is er een gezamenlijke woonkamer. De maaltijden worden geserveerd in het sfeervolle restaurant.
Verder biedt Beukeloord volop mogelijkheden voor recreatie en heeft het een wekelijkse activiteitenkalender. Er kan vanuit het gebouw gebruik worden gemaakt van een bibliotheek, een kapper en een pedicure. Waar er in het verpleeghuis zorg nodig is, wordt deze aandachtig gegeven. En waar zelfstandigheid is gewenst, wordt deze vrijheid zoveel mogelijk geboden.
Extra oog voor veiligheid
Persoonlijke zorg wordt bij Beukeloord ondersteund door technische hulpmiddelen. Om de veiligheid van de bewoners te vergroten, worden de verzorgers tijdens hun nachtronde door de afdeling bijgestaan door digitale beelden. Erg handig, deze extra paar virtuele ogen, want hierdoor worden bewoners ’s nachts niet meer gestoord door het aangaan van verlichting of openslaande deuren. De camera’s zullen alleen ’s nachts worden gebruikt en wanneer er een signaal wordt afgegeven bij onder meer een hulpvraag. De verzorgende is door de camerabeelden sneller geïnformeerd en dus ook sneller ter plaatse. Buiten deze momenten staan de camera’s naar de muur gericht. Want ook wanneer u zorgbehoevend bent, heeft u behoefte aan en recht op privacy.
Zelfstandigheid
Bij de inrichting is zoveel mogelijk rekening gehouden met de zelfredzaamheid van de bewoner. De bewoners met een lichamelijke beperking beschikken over een touch screen, een digitaal bedieningspaneel dat zorgt voor de nodige gemakken, zoals het bedienen van de TV en de verlichting. Het is voor een bewoner natuurlijk prettig om niet te hoeven wachten op een verzorgende daar een prioriteit aan geeft. Ook bij bezoek overdag of ‘s avonds, is er van de verzorgende geen tussenkomst meer nodig. De bewoner kan op een beeldscherm zien wie er langskomt en op afstand binnenlaten. Dat lijkt misschien een detail, maar voelt voor de meeste bewoners als een waardevolle zelfstandigheid.